Är du i en parrelation där minst en av er har ADHD? I så fall vill vi berätta mer om vår studie.Vi söker just nu par som vill delta i en studie där deltagarna får gå en digital kurs och lära sig mer om hur ADHD kan påverka relationen och hur de kan stärka sin relation. Kursen ges digitalt i grupp om max 10 par under september och oktober 2025. Kursen består av fem tillfällen à två timmar på vardagar. |
Du och jag och adhd är en digital kurs designad för vuxna par där åtminstone en av parterna har ADHD. Kursen har skapats av Anne Marie Fosse Teigen och Line Lotherington i Norge. För närvarande genomgår den en utvärdering i ett forskningssamarbete mellan Stockholms universitet, Linköpings universitet och Karolinska Institutet. Projektet finansieras av Socialstyrelsen. |
Kursen består av föreläsningar och diskussioner ledda av erfarna legitimerade psykologer.
Syftet med studien är att utvärdera hur kursen kan påverka deltagarnas relationer när kursen ges digitalt.
Det kostar ingenting att delta i studien, eftersom du bidrar till viktig forskning.
Grupp 1 onsdagar kl. 14–16:
10/9, 17/9, 24/9, 1/10 samt 14/10.
Grupp 2 onsdagar kl. 14–16:
8/10, 15/10, 22/10, 29/10 samt 12/11.
Grupp 3 måndagar kl. 9–11:
3/9, 15/9, 22/9 samt kl. 13–15: 8/9 och 6/10.
Grupp 4 måndagar kl. 9–11:
29/9, 6/10, 13/10, 20/10 samt 3/11.
Samtliga kurser ges digitalt via Zoom. Ni behöver båda delta på kurstillfällena. Zoom kan användas kostnadsfritt på dator, surfplatta och mobil.
Se nedan!
Ni anmäler intresse att delta genom att trycka på Anmälan-knappen. I samband med anmälan kommer ni att få detaljerad information om studien (så kallad forskningspersonsinformation) och få lämna samtycke till att delta.
Ni kommer båda att få besvara ett antal frågeformulär. Dessa använder vi för att bedöma om ni har möjlighet att delta i studien och om studien passar er. Om ni sedan är med i studien kommer era svar också att användas för att utvärdera effekten av programmet.
Ni behöver båda delta på kurstillfällena och ha tillgång till dator/surfplatta/mobil med internetuppkoppling vid samtliga tillfällen. Ni behöver kunna sitta ostört under kursen, men ni behöver inte befinna er på samma plats – ni kan delta var och en från er egen arbetsplats eller hemifrån. Inför kursen kommer ni att få mer information om programmet samt ha möjlighet att ställa frågor.
Efter programmet kommer ni att få besvara ungefär samma frågor som ni gjorde i samband med anmälan. Det är för att vi ska kunna utvärdera effekterna av programmet. Ni kommer också att få berätta i fritext vad du tyckte om programmet.
Per Carlbring
Professor, leg. psykolog, leg. psykoterapeut
Therese Anderbro
Universitetslektor, leg.psykolog, leg psykoterapeut. Projektledare: 08-163920.
Ylva Ginsberg
Docent, leg. läkare, specialist i psykiatri
Liv Svirsky
Leg. psykolog, leg. psykoterapeut
Martina Nelson
Leg. psykolog
Martin Oscarsson
Leg. psykolog, doktorand
Maka Chlaidze
Psykologkandidat
Victoria Aarikka
Psykologkandidat
Isabelle Backlund
Psykologkandidat
Felicia Sjögren
Psykologkandidat
Gerhard Andersson
Professor, leg. psykolog, leg. psykoterapeut
George Vlaescu
IT-ansvarig, systemutvecklare