Känner du dig rädd, orolig eller ångestfylld i olika sociala situationer? Upplever du det svårt att umgås med andra på grund av det? Känns det jobbigt när du måste prestera, stå i centrum eller granskas av andra? Vill du ha hjälp att hantera dessa känslor? Då finns en stor möjlighet att du kan bli hjälpt av det självhjälpsprogram som prövas i denna studie.
I forskningsprojektet prövas nu en ny sorts internetförmedlad behandling för social fobi. Studien genomförs på Institutionen för Beteendevetenskap och Lärande vid Linköpings universitet i samarbete med Stockholms universitet och syftar till att undersöka om psykodynamisk internetterapi för social fobi ger minskad social ångest och ökad livskvalitet hos de som deltar. På senare år har det bedrivits mycket forskning kring psykologisk behandling som ges över internet och andra internetbaserade behandlingsprogram för social fobi har redan tidigare prövats med positiva resultat.
Studien innebär att du som deltagare får gå igenom ett manualiserat, internetbaserat självhjälpsprogram under tio veckor med vägledning via skyddad e-postkontakt med en behandlare. Behandlingen är kostnadsfri och sker på distans. Det betyder att du som deltagare kan bo var som helst i Sverige, allt du behöver är tillgång till en dator med internetanslutning.
Vill du veta mer om behandlingsstudien och de personer som ligger bakom den, samt hur du anmäler dig? Använd dig då av länkarna till vänster för att klicka dig fram.